Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics
Produktbeskrivelse
Boken "Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics" belyser teorier om smak, skjønnhet, de skjønne kunster, geni, uttrykk, det sublime og det piktoreske i sin egen rett, i motsetning til senere teorier som utelukkende fokuserer på en estetisk type erfaring. Ved å trekke på et bredt spekter av tenkere, inkludert flere marginaliserte filosofer, tilbyr Dabney Townsend en nyansert lesning av 1700-tallet for å utfordre vår forståelse av kunst og bevege oss mot en unik tilnærming til estetikk. Townsend undersøker teorier om smak og skjønnhet som oppstod fra den empiriske filosofiske endringen, og definerer en proto-estetikk som ble formet av filosofer som fulgte etter Locke, og som nådde frem til den oppfatning at teorier om smak og skjønnhet må være produkter av erfaring alene. Blandt de mest fremtredende tilhengerne finner vi Francis Hutcheson, David Hume, Alexander Gerard og Thomas Reid, samt andre som revurderte tradisjonelle temaer. Boken inneholder kapitler som utforsker de filosofiske prinsippene og reiser relevante spørsmål i denne sammenhengen.