Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics
Produktbeskrivelse
"Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics" anerkjenner teorier omkring smak, skjønnhet, fine kunstformer, geni, uttrykk, det sublime og det bilderike, i sin egen rett, adskilt fra senere teorier som utelukkende fokuserte på en estetisk opplevelse. Ved å trekke på et rikt perspektiv av tenkere, inkludert flere marginaliserte filosofer, presenterer Dabney Townsend en ny innsikt i århundret som utfordrer vår forståelse av kunst og beveger seg mot en unik tilnærming til estetikk. Townsend utforsker hva som kan kalles en proto-estetikk, hvor teorier om smak og skjønnhet oppsto fra den empiriske skiftet i filosofi. En proto-estetikk ble formet av filosofer som fulgte Locke og innså at teorier om smak og skjønnhet alene måtte være produkter av erfaring. Blant de viktigste forkjemperne var Francis Hutcheson, David Hume, Alexander Gerard og Thomas Reid, sammen med andre som revurderte tradisjonelle emner. Boken inneholder kapitler som sporer de filosofiske prinsippene og problemstillingene som ble reist, noe som gir en dypere forståelse av estetikkens utvikling i det attenhundretallet.