BLOOMSBURY PUBLISHING PLC

Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics

Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics

Produktbeskrivelse

"Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics" anerkjenner teorier omkring smak, skjønnhet, fine kunstformer, geni, uttrykk, det sublime og det bilderike, i sin egen rett, adskilt fra senere teorier som utelukkende fokuserte på en estetisk opplevelse. Ved å trekke på et rikt perspektiv av tenkere, inkludert flere marginaliserte filosofer, presenterer Dabney Townsend en ny innsikt i århundret som utfordrer vår forståelse av kunst og beveger seg mot en unik tilnærming til estetikk. Townsend utforsker hva som kan kalles en proto-estetikk, hvor teorier om smak og skjønnhet oppsto fra den empiriske skiftet i filosofi. En proto-estetikk ble formet av filosofer som fulgte Locke og innså at teorier om smak og skjønnhet alene måtte være produkter av erfaring. Blant de viktigste forkjemperne var Francis Hutcheson, David Hume, Alexander Gerard og Thomas Reid, sammen med andre som revurderte tradisjonelle emner. Boken inneholder kapitler som sporer de filosofiske prinsippene og problemstillingene som ble reist, noe som gir en dypere forståelse av estetikkens utvikling i det attenhundretallet.

Prishistorikk

Lavest
421 KR
Høyest
439 KR
Gjennomsnitt
430 KR
Median
430 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke BLOOMSBURY PUBLISHING PLC
Navn Taste and Experience in Eighteenth-Century British Aesthetics
GTIN/EAN/ISBN 9781350298743
Kategorier Bøker