The Cook of Castamar tar oss med til det 18. århundrets Spania, hvor vi møter Clara, datteren til en falt lege som er tvunget til å jobbe i kjøkkenet til et storslått aristokratisk hus. Hun skjuler sin intense agorafobi for alle rundt seg. I kontrast til hennes skjebne står hertugen av Castamar, en av de mektigste mennene i aristokratiet, som bærer på en dyp sorg etter å ha mistet sin unge hustru i en tragisk riddeulykke. Når Clara ankommer Castamar, blir hun sjokkert over tilstanden i kjøkkenet. Til forskjell fra de fleste utdannede jenter på den tiden, besitter hun en sjelden evne til å lage mat. Når den årlige festen til minne om hertugens avdøde kone nærmer seg, får Clara muligheten til å bidra med sitt unike preg til menyen. Snart fanger både Clara og hennes utsøkte retter hertugens oppmerksomhet, noe som også skaper farlige jealousier både blant tjenere og aristokrater. Dette er en episk fortelling med intriger, risikable hemmeligheter og skandaløse forhold, alt utspilt mot en storslått bakgrunn av det 18. århundrets Spania.