Håndboken om glasuroppskrifter er en uunnværlig følgesvenn for alle keramikere, med et bredt utvalg oppskrifter og leirer. Boken dekker et variert spekter av glasurer, inkludert porselen, krystallinske, raku, samt steinleire og terrakotta. Hver oppskrift er illustrert med en nyttig testflis som viser effektene av uigennomsiktige, matte og transparente glasurer på forskjellige leirer ved ulike temperaturer, og oppskriftene er nummerert for enkel referanse. I tillegg introduserer boken grunnleggende teknikker for blanding, påføring og justering av glasurer, samt hvordan man kan rette typiske feil med glasurer. Den inneholder også mange oppskrifter på leirmasser, inkludert varianter for porselen, vedfyring og til og med egyptisk pasta. Sammenstilt av studio keramiker og glasurekspert Linda Bloomfield, er boken basert på grundige tester og forskning fra et stort utvalg etablerte keramiske kunstnere. Dette verket er et must-have for alle som ønsker å eksperimentere med eller utvide sitt repertoar av glasurer.