The Rice Book er en av de mest anerkjente kokebøkene fra 2023, ifølge The Guardian, og har også blitt tildelt den prestisjefylte André Simon-prisen. Boken, som har en plass blant de 50 beste kokebøkene gjennom tidene ifølge OFM, ble først publisert for tretti år siden og har siden den gang vært den definitive referansen om ris. Ris er en grunnleggende matvare for over halve verdens befolkning, og kreativiteten rundt denne beskjedne kornsorten er grenseløs. Gjennom sine omfattende reiser og mange års forskning presenterer den anerkjente matforfatteren Sri Owen oppskrifter for herlige retter som biryanis, risottoer, pilafs og paellas hentet fra ulike kulturer og regioner, inkludert Indonesia, Thailand, Japan, Korea, Russland, Iran, Afghanistan, Spania, Italia, Brasil og mer. Denne nye utgaven av boken har fått et vakkert utseende, komplett med et nytt forord av Bee Wilson og en oppdatert innledning som utforsker risens ernæring, historie og kultur. Med mer enn 160 deilige, feilfrie oppskrifter (20 av dem er helt nye) og storslåtte illustrasjoner og matfotografier, er dette en uunngåelig bok for ethvert kjøkken og for alle som elsker å lage mat.