I "The Saffron Tales" tar den britisk-iranske kokken Yasmin Khan oss med på en reise gjennom Iran, der hun oppdager landets mest utsøkte oppskrifter. Med en enkel notatbok og en flaske granateplemelasse som reisefølge, utforsker hun varierte landskap, fra de snødekte fjellene i Tabriz og rismarkene i Gilan til de kosmopolitiske kafeene i Teheran og granateplelundene i Isfahan. Yasmin blir tatt inn i hjemmene til kunstnere, bønder, elektrikere og lærere, hvor hun får et unikt innblikk i den iranske kulturen og menneskene bak maten. Boken er ikke bare en samling av oppskrifter; den er et kjærlighetsbrev til Iran og dets folk, fylt med personlige historier som gir dybde til hvert måltid. Oppdag ingredienser som berberis, ferske urter, dattemelasse, tørkede lime og selvfølgelig safran, presentert gjennom en serie munnvannende oppskrifter som virkelig fremhever landets rikdom av smaker og tradisjoner.