«Sosiologien av mat» er et banebrytende verk innen det sosiale studiet av mat, og dette er den første engelskspråklige utgaven av Jean-Pierre Poulains sentrale arbeid. Boken tar for seg historien om matforskning og gir en grundig oversikt over sosiologisk teori samt dens relevans for matfeltet. Den er delt inn i to deler; i den første delen undersøker Poulain kontinuitetene og endringene i det moderne kostholdet. Her analyseres alt fra globaliseringens innvirkning på matproduksjon og forsyning, til de kulturelle svarene som utvikles i forhold til mat – inkludert matlagings- og spiseskikker, håndtering av forbrukernes bekymringer, samt bekymringer knyttet til overvekt og medikaliseringen av mat. Den første delen knytter endrede matvaner til større samfunnstrender. Den andre delen gir en oversikt over hvordan mat har blitt et akademisk fokus for sosiologer og antropologer. Poulain avdekker hindringene som har stått i veien for dette nye fagfeltet, og beskriver hvordan disiplinen ble etablert og har utviklet seg videre.