Hvorfor har Prosecco blitt så populært? I USA er Prosecco nå et kjent begrep i hver husstand. Over hele verden selges Prosecco-flasker dobbelt så raskt som Champagne, selv under en pandemi. Sammenligningene med Champagne, den kjente musserende vinen fra Nord-Frankrike som ofte feilaktig brukes som synonym for musserende vin, er vanlige, men det er ikke åpenbart hvorfor. Denne historien om Prosecco Superiore – en musserende Prosecco dyrket i to små, kuperte historiske områder i de indre landsbyene i den gamle venetianske republikken – viser dem som unike italienske musserende viner og sporer deres opprinnelse tilbake til disse bakkene på midten av 1800-tallet, en tid preget av opprør som skulle velte Napoleons Frankrike og Habsburgs Østerrike, og som ledet til dannelsen av en italiensk nasjon. Blant de mange som kjempet for å skape et samlet Italia, finner vi en farmasistudent født flere tiår etter Venetsias fall: en lokal kjemiker, tilhenger av den engasjerte italienske opprøreren Giuseppe Mazzini, Garibaldisk soldat og vinmaker.