Produktbeskrivelse
Smak er anerkjent som en av de mest gripende sansene, og de forskjellige smakene av mat spiller en betydelig rolle i forbindelse med identitet, minner, følelser, lengsel og aversjon, i tillegg til sosiale og religiøse anledninger. Til tross for smakens fundamentale betydning, er den ofte fraværende i diskusjoner rundt mat. I den andre utgaven av "The Taste Culture Reader" utforskes de sanselige aspektene ved å spise og drikke, og boken fremhever smakens sentrale plass i menneskelig erfaring. Boken kombinerer både klassiske og moderne kilder fra antropologi, filosofi, sosiologi, historie, vitenskap og mer. Den inneholder utdrag fra verker av kjente tenkere som David Hume, Immanuel Kant, Pierre Bourdieu, Brillat-Savarin, Marcel Proust, Sidney Mintz, og M.F.K. Fisher, samt originale essays av forfattere som David Sutton, Lisa Heldke, David Howes, Constance Classen, og Amy Trubek. Denne utgaven har vært gjenstand for betydelige revisjoner og inkluderer den nyeste forskningen om sansene, sammen med nye innledninger.