I en tid der flere og flere mennesker velger vegetarianisme, plantebaserte kosthold eller veganske livsstiler, utforsker denne boken hvordan disse kostholdsvalg påvirker våre sosiale interaksjoner. Det å bli vegetarianer eller veganer innebærer mer enn bare endringer i kostholdet; det kan påvirke våre emosjonelle og sosiale forbindelser med familie, venner og samfunnet forøvrig. Boken viser hvordan slike valg kan forme vår livsoppfatning, samt åpne dører til nye erfaringer og nettverk. Imidlertid kan overgangen til et kosthold uten kjøtt også medføre ubehagelige situasjoner, der andres oppfatninger av kostholdet ditt oppfattes som en moralsk vurdering av tradisjonelle kostholdsvaner. Gjennom en nyskapende fortellerstil, trekker denne teksten på historier fra hele verden for å belyse hvordan de matvalgene vi tar i hverdagen kan resultere i komplekse, og av og til livsendrende, sosial konsekvenser. Fortellingene tar for seg flere temaer, inkludert de moralske grunnene til at enkelte mennesker velger å endre kostholdet sitt, samt religiøse og økologiske hensyn.