Boken 'What's Eating You?' er delt opp i fire tematiske seksjoner som dykker dypt inn i betydningen av mat på skjermen. Den utforsker hvordan filmene reflekterer og utfordrer våre mest grunnleggende frykter knyttet til forbruk og det å bli konsumert. Gjennom verket stilles flere sentrale spørsmål: Hvordan gjør filmene narr av våre tabuer og ryster våre forestillinger om menneskets tilstand? Hvordan kritiserer de vårt økende fokus på konsum? Hvilke speil blir holdt opp for våre innarbeidede oppfatninger om mat og menneskelighet, og tvinger oss til å vurdere om hva vi spiser virkelig gjør en forskjell? Skrekkfortellinger tar ofte tak i disse spørsmålene og forvandler dem til mareritt. Monstrøse 'andre' nyter forbudne retter; forbrukerens rolle snus på hodet, og den som forbruker blir den som blir konsumert. Selvoverindulgence, slik filmer som 'Le Grande Bouffe' (1973) og 'Street Trash' (1987) advarer oss om, kan være livsfarlig. I tillegg viser filmer som 'The Stuff' (1985) og 'Poultrygeist' (2006) at maten også kan kjempe tilbake. Fra 'Blood Feast' (1963) til 'Sweeney Todd' (2007) minner filmene oss kontinuerlig på at det er mer enn bare mat vi forholder oss til.