I ‘World Travel’ hyller Anthony Bourdain, en av de mest betydningsfulle matforfatterne i vår tid, både hans liv og hans arv. Bourdain reiste mer enn de fleste, og hans eventyr førte ham fra hjembyen New York til en tribal langhus i Borneo, fra de urbane omgivelsene i Buenos Aires, Paris og Shanghai til den storslåtte ørkenstillheten i Omans Empty Quarter – og mange fantastiske steder der i mellom. I denne boken gagner Bourdains rike livserfaring leserne med en underholdende, praktisk, morsom og ærlig reiseguide, som introduserer dem for noen av hans favorittsteder – sett gjennom hans egne øyne. Leserne får nyttige tips om hvordan de kommer seg dit, hva de bør spise, hvor de bør bo, og i noen tilfeller, hva de bør unngå. Hver kapittel er også beriket med illustrasjoner av Wesley Allsbrook, som gir et visuelt preg til Bourdains ord. I tillegg inneholder boken et utvalg essays, som setter ekstra lys på hans unike perspektiv på matkultur og reiseopplevelser.