Boken "Writing Food History" utforsker det økende engasjementet rundt matstudier, både blant akademikere og entusiaster, og gir en grundig innsikt i hvordan matens historie er et spennende forskningsfelt. Gjennom tre tiår med banebrytende tverrfaglig forskning stiller boka to sentrale spørsmål: Hvilken rolle har historien spilt i utviklingen av matstudier? Og hvordan har andre disipliner - som sosiologi, antropologi, litterær kritikk, vitenskap og kunsthistorie - påvirket tilnærmingen, metodikken, kontroversene og forståelsen av tidligere mattradisjoner? Bidragene fra tolv fremtredende forskere gir en mangfoldig og global spesifikasjon av svar på disse spørsmålene. Forfatterne vurderer kritisk skrivingen om matens historie i ulike regioner, inkludert USA, Afrika, Mexico og den spansktalende diasporen, India, Det osmanske riket, Østen med fokus på Kina, Japan og Korea, samt Europa, jødiske samfunn og Midtøsten. Boken dekker flere historiske epoker, fra Antikken og Middelalderen, til tidlig moderne Europa og vår moderne tid. Dette verket står som en viktig ressurs for alle som er interessert i interaksjonen mellom mat, kultur og historie.