I «The Core of an Onion» tar Mark Kurlansky leserne med på en fascinerende reise gjennom løkens kulturelle, historiske og gastronomiske betydning. Med sin signaturstil utforsker han dette elskede matvareelementet, som har vært en uunnværlig del av menneskelig ernæring i århundrer. Kurlansky beviser at løken er mer enn bare en smakfull ingrediens; den er dypt forankret i mange kulturer og tradisjoner globalt. Gjennom originale illustrasjoner og oppskrifter fra ulike hjørner av verden, avdekker han løkens mangfoldige bruksområder, fra sauser og gryteretter til dens rolle i folketro og medisin. Som Julia Child en gang bemerket, er det vanskelig å forestille seg en sivilisasjon uten løk, og Kurlansky gir oss en innsiktsfull analyse av hvorfor denne grønnsaken dominerer på matbordene fra Wales til Italia. Med en blanding av historiske bilder og hans egne tegninger av blekk på papir, dykker Kurlansky ned i vitenskapen bak denne unike planten, som er den eneste som avgir svovelsyre. Boken tar også for seg de tjue ulike variantene av løk, noe som viser hvor allsidig og livsnødvendig denne grønnsaken er.