High on the Hog: A Culinary Journey from Africa to America
Produktbeskrivelse
Boken "High on the Hog: A Culinary Journey from Africa to America" av Jessica B. Harris er et praktverk om den afrikansk-amerikanske matkulturen, og inneholder en dyptgående historisk analyse av hvordan mattradisjoner har utviklet seg fra Afrika til Amerika. Harris, som er en anerkjent kokebokforfatter og nådde frem til storhet etter å ha mottatt den prestisjefylte James Beard Livstidsprestasjon, inviterer leserne til å bli med på en fascinerende reise. Hun tar oss med over Atlanterhavet, hvor vi får innblikk i de vanskeligheter og utfordringer som både folk og deres matkultur har møtt på veien. Fra klassiske retter som chitlins og skinkehaler til friterte kyllinger og vegansk soul food, feirer Harris de smakfulle og helbredende måltidene som er en del av den afrikansk-amerikanske opplevelsen. Hver rett forteller sin egen historie og viser hvordan maten har vært med på å forme kulturen og historien til det afrikansk-amerikanske samfunnet. Boken er i dag også kjent som en Netflix Original-serie, noe som ytterligere understreker dens betydning og appell.