I "Bogen om eddike og olie" inviteres leseren med på en fascinerende reise inn i eddikens og oljens verden. Denne boken tar oss tilbake til barndommens minner, hvor Heidelberg Lagereddike var en fast følgesvenn på kjøkkenet. Vi husker med glede de tidlige erfaringene med denne kraftige ingrediensen, brukt til å sylte agurker og annet. Dette rådet om sylting, omfavnes spesielt av generasjoner som har vokst opp med eddiken som en hjørnestein i hjemmelaget matlagning. Eddikens mangfoldige bruksområder strekker seg langt utover kjøkkenet. I tillegg til å gi smak til syltetøy, har den også blitt en naturlig rensemiddel og en løsning for hårpleie; mange har fortsatt gleden av å bruke eddik som en avsluttende skyll for å oppnå silkeaktig hår. Men det er også et valg av tradisjon og motstand. Den tidligere skepsisen mot eddik i matlagingen, som for eksempel advarselene fra våre mødre, minner oss om at ikke alle har elsket smaken av eddik. Til tross for motviljen har eddikefremstilling i sommermånedene brakt glede til mange, med brusende drikker laget av eddik, sukker og bakepulver. Denne boken gir ikke bare en historie om hva eddik og olje har betydd for generasjoner, men den utforsker også hvordan disse ingrediensene kan brukes i moderne tid – både i matlaging og for helse. En uunnværlig håndbok for både matelskere og de som ønsker å oppdage eddiken og olje i et nytt lys.