Ost har vært en integrert del av menneskets kosthold i tusenvis av år. I overkant av 150 år tilbake var osteproduksjon en aktivitet som hovedsakelig fant sted i hjemmene på gårdene. Etter hvert som industrialiseringen tok fart, ble produksjonen av ost i stor grad flyttet til meierier, og hjemmeproduksjon ble en sjeldenhet. Denne boken har som mål å inspirere flere til å oppdage gleden ved å lage sine egne oster. "Bogen om ost" er en allsidig ressurs som kan anvendes på mange måter. Er du interessert i kulturhistorie? Da vil kapittel 1 gi deg en inngående forståelse av osteproduksjonens fascinerende historie. Hvis dine interesser heller ligger innen naturvitenskap, gir kapittel 2 innsikt i ostens biologi og kjemi. I kapittel 3 kan du utforske fortellingene bak de mest anerkjente ostene fra forskjellige deler av verden. De følgende kapitlene gir deg praktiske råd om hvordan du kan lage ost selv. I kapittel 4 finner du en oversikt over nødvendige verktøy og prosesser, mens kapittel 5 tar for seg de konkrete stegene i osteproduksjonen.