"Praktisk veiledning til å lage salami" er en omfattende følgebok til "Kunst å lage fermenterte pølser", publisert i 2008. Siden den gang har det blitt tilgjengelig mer informasjon; sikkerhetsstandarder har blitt oppdatert og strammet inn, nye kulturer har dukket opp, og det har blitt enklere å skaffe forsyninger og modernisert utstyr på nettet. Relevant teori fra "Kunst å lage fermenterte pølser" er nøye videreformidlet, men "Praktisk veiledning til å lage salami" tilbyr også et bredt spekter av nytt materiale. Dette inkluderer fermenterte smørbare pølser, syreholdige pølser og kombinasjoner av syretilsettingsstoffer med naturlig fermentering. Oppskriftseksjonen er utvidet med hele 264 utvalgte oppskrifter fra ulike land, slik at leseren umiddelbart kan begynne produksjonen av sine egne pølser. Som i den foregående boken er det lagt særlig vekt på riktige produksjonsmetoder, slik at matsikkerheten aldri blir kompromittert, og sluttproduktet er trygt, selv når det produseres hjemme. Ved å studere denne boken vil leseren tilegne seg tilstrekkelig kunnskap til å mestre kunsten å lage salami fra bunnen av.