I "Bread Is Gold" tar Massimo Bottura, anerkjent som verdens beste kokk, for seg temaet matsvinn med en helhetlig tilnærming. Han viser hvordan man kan lage utsøkte måltider fra hverdagslige og ofte 'kastede' ingredienser. Boken inkluderer inspirerende oppskrifter fra 45 av verdens fremste kokker, som Daniel Humm, Mario Batali, René Redzepi, Alain Ducasse, Joan Roca, Enrique Olvera, Ferran og Albert Adrià, samt Virgilio Martínez. Med mer enn 150 oppskrifter tilbyr denne boken kreative retter som ikke bare er smakfulle, men også økonomiske og enkle å lage. Bottura belyser hvor viktig det er å bekjempe matsvinn for å kunne fø seg selv og verden på en bærekraftig måte, og hans motto er klart: 'For å mette planeten må vi først bekjempe svinnet'. Med "Bread Is Gold" oppfordres alle hjemmekokker til å lage deilige retter som inspirerer til en bedre og mer bærekraftig livsstil.