Alle gartnere og bønder bør være planteforedlere, sier forfatter Carol Deppe. Å utvikle nye grønnsakssorter krever verken spesialisert utdanning, mye land eller tid. Dette kan gjøres i hvilken som helst skala, og det er en svært givende aktivitet. Du kan få tilgang til nye, nyttige varianter raskere enn du skulle tro, og eventuelle feil kan til og med nytes som en del av prosessen. 'Breed Your Own Vegetable Varieties: The Gardener's and Farmer's Guide to Plant Breeding and Seed Saving' er den eneste omfattende guiden til planteforedling og frølagring, spesielt rettet mot den seriøse hagearbeideren og småskalabønder eller kommersielle dyrkere. I denne boken vil du lære: * hvordan du kan avle for en rekke forskjellige egenskaper som smak, størrelse, form eller farge; kulde- eller varmebestandighet; motstandsdyktighet mot skadedyr og sykdommer; samt tilpasning til lokale forhold. * hvordan du kan lagre frø og opprettholde varianter. * hvordan du kan gjennomføre egne varitetstester og annen forskning basert på gård eller hage. * hvordan du kan avle for ytelse under økologiske eller bærekraftige vekstforhold.