Ancient brewing traditions and teknikker har blitt videreført gjennom generasjoner på gårder i avsidesliggende områder av Nord-Europa. Da disse tradisjonene var i fare for å gå tapt, tok Lars Marius Garshol initiativ til å utforske og dokumentere den glemte kunsten å brygge ved hjelp av tradisjonelle lokale metoder. Denne boken er en fascinerende kombinasjon av historie, kulturantropologi, samfunnsvitenskap og reiseberetninger. Den beskriver brygge- og gjæringsmetoder som skiller seg betydelig fra moderne håndverksbrygging, og har som mål å bevare dem for fremtidige generasjoner og for videre utforskning. I denne boken kan leserne lære om en uvanlig gjærsort kjent som kveik, som kan gjære en batch til fullstendigfermentering på så lite som 36 timer. Den gir også innsikt i hvordan lage keptinis ved å bake mosen i ovnen, og undersøke bruken av einerkvister i ulike faser av bryggeprosessen. Ta sjansen på å prøve dine egne ferdigheter ved å brygge oppskrifter hentet fra mange års reise og forskning i gårdene i Nord-Europa. Møt bryggerne og dykk ned i ingrediensene som har holdt disse tradisjonelle metodene i live.