Siden utgivelsen av "The Compleat Meadmaker" har interessen for mjød eksplodert, ettersom håndlagde forfriskninger har blitt en integrert del av drikkemarkedet i Amerika. I 2003 fantes det omtrent 60 kommersielle mjødbryggerier i USA, men i 2020 hadde dette tallet steget til hele 450. Mange hobbyister oppdager nå gledene ved å lage denne "gudenes nektar" selv. Takket være den globale distribusjonen av bier og dermed honning, kan man finne mjød-lignende drikker i nesten alle verdenshjørner. Ikke rart at historikere anerkjenner det som en av menneskehetens eldste fermenterte drikker. Mjødproduksjon har aldri virkelig stoppet opp i Europa og Afrika, men dens popularitet ble overskygget av den økende produksjonen og distribusjonen av vin, øl og brennevin fra 1600-tallet og fremover. Med gjenoppblomstringen av bryggekulturen og etableringen av verdensklasse vinproduserende regioner i USA, er det på høy tid at mjød igjen får sin fortjente plass i rampelyset i det 21. århundre.