Vann er utvilsomt et av de mest kritiske, men samtidig minst forståtte grunnelementene i ølbryggeri. Mange bryggere, som har et bredt utvalg av humle og korn å velge mellom, ser på vann som en ingrediens de må ta som den kommer fra kranen. Imidlertid har bryggere mange muligheter til å tilpasse kildevann eller skaffe mineralfritt vann og skape sitt eget bryggervann fra grunnen av. Mye av informasjonen relatert til dette kan finnes i fagbøker om fysisk og uorganisk kjemi, eller om vannbehandling og analyse, men disse ressursene henvender seg sjelden, om noen gang, til bryggere. *Water: A Comprehensive Guide for Brewers* fjerner mysteriet rundt vannets rolle i bryggeprosessen. Denne boken handler ikke bare om å lage alkoholholdige drikker. Uansett om det er i et bryggeri eller hjemme, er vann nødvendig for hver del av bryggeprosessen: nedkjøling, fortynning, rengjøring, drift av kjeler, behandling av avløpsvann, og til og med fysisk flytting av vørter eller øl fra ett sted til et annet.