Hva er det som gjør sjokolade så uimotståelig? Og hvorfor stimulerer det til en uendelig kulinarisk kreativitet? I "The Philosophy of Chocolate" tar Sam Bilton leseren med på en fascinerende reise gjennom vår komplekse relasjon til denne allsidige søtsaken, som stammer fra de beskjedne bønnene av kakao-trærne. Boken er delt inn i tematiske kapitler som veksler mellom sjokoladens seremonielle bruksområder og dens rykte som et afrodisiakum. Den undersøker også sjokoladens omdiskuterte helsefordeler og potensielle farer. Videre avdekkes den mørkere siden av sjokoladeproduksjon i Amerika, hvor slaveri og utnyttelse av urfolk har vært utbredt, samt kommersialiseringen av sjokolade som en søtsak i vestlige kulturer, i tillegg til sjokoladeforbruket verden over. Denne munnvannende, illustrerte boken avsluttes med smaksråd og sjokoladeoppskrifter som garantert vil etterlate deg inspirert og tilfredsstilt.