Cider, eller eplecider, er som solskinn i et glass! Bli med Jane Peyton på en fantastisk oppdagelsesreise som tar oss fra den ville Malus Sieversii-eplearten, som er forfedre til dagens domestiserte epler, i Tien Shan-fjellene i Sentral-Asia, til den normanniske invasjonen som førte med seg nye eplesorter og presseteknikker til Storbritannia. Kolonistene i Amerika tok med seg epler, plantet frøene og laget cider lenge før ølbrygging ble allment utbredt. I dag videreføres deres arv i de tradisjonelle frukthagene og prosessene hos håndverksciderprodusenter; i de folkelige tradisjonene som britisk Wassail og Txotx-feiringer i Baskerland; og i etikken bak Slow Food-bevegelsen. I tillegg til å forklare ciderens forbindelser til champagne og hvorfor vi nå opplever en renessanse for både cider- og perryproduksjon, deler Jane sine beste tips for smaking og matparinger som vil glede enhver som ønsker å utforske ciderens verden. Velkommen til Ciderland!