Karryretter finnes på nesten alle kontinenter, med en imponerende variasjon av smaker og teksturer, spesielt i India. Denne mangfoldigheten inkluderer også mange tolkninger verden over, inkludert Indonesia, Malaysia, Japan, Trinidad og Storbritannias karryhovedstad, Bradford. Likevel er det utfordrende å definere hva karry egentlig er. Ordet har røtter i det gamle India, men dens innføring av portugisiske og britiske kolonister førte til en omtolkning i vest, der karrybegrepet kom til å omfatte en hel matkultur, noe mange indere har forkastet. Sejal Sukhadwala utforsker den komplekse forbindelsen mellom tradisjon og kolonialisme gjennom den fascinerende historien om karry, fra dens forbindelse med Ayurveda – et av verdens eldste helhetlige helsesystemer – til dens vedvarende popularitet i moderne britisk kultur. I tillegg til denne historien, byr boken på nyttige råd om hvilke oljer som er best å bruke, hvordan man tempererer krydder, samt hvor man finner de uunnværlige, smakfulle oppskriftene.