Insects as Alternative Sources of Protein for Food and Feed
Produktbeskrivelse
Med økende bekymringer rundt miljøpåvirkningen fra tradisjonell matproduksjon og husdyrhold, er det blitt et stigende interesse for å utnytte alternative proteinkilder i både menneskers og dyrs kosthold. Insekter har lenge vært en del av dietten til en rekke arter, inkludert fugler, fisk og pattedyr, samt mennesker. Boken 'Insects as Alternative Sources of Protein for Food and Feed' gir en grundig oversikt over nylig forskning innen dette raskt voksende feltet. Den vurderer produksjon og anvendelse av svart soldatflue, gul melorm og andre insekter som alternative proteinkilder i fôr til fjørfe, svin og fisk, samt de ernæringsmessige fordelene og utfordringene knyttet til bruken av disse. Gjennom en nøye vurdering utforsker boken hvordan man kan sikre sikkerheten ved insektbasert protein gjennom hele forsyningskjeden, samt hvordan vi kan optimalisere bruken av det som en bærekraftig kilde til fôr og mat som bidrar til et mer motstandsdyktig matsystem.