Denne oppdaterte fjerde utgaven av 'Aquaculture: An Introductory Text' gir en omfattende og lettfattelig oversikt over emnet akvakultur. Boken tar for seg viktige problemstillinger knyttet til bærekraftig utvikling av akvakultur, ulike kultursystemer, oppdrettsmetoder, ernæring og fôring av akvakulturarter, reproduksjonsstrategier, innhøsting, og mange andre relevante emner. Hovedfokuset ligger på oppdrett av fisk, skjell og krepsdyr til mat, men boken dekker også andre former for akvakultur, som produksjon av tang, rekreasjonsfisk og prydarter, samt levende føde som alger og rotiferer som benyttes til å fôre larver av reker og marine fisk. Denne grundig oppdaterte og reviderte læreboken inkluderer nå: - Utvidet dekning om oppdrett i åpne havbur og problemer knyttet til lakselus i lakseoppdrett; - Informasjon om betydelig fremgang innen ernæring, inkludert overgangen fra fiskeprodukt tilandre proteinkilder og fra fiskeolje til alternative lipidkilder i fôr; - Detaljer om bruken av biofloc-teknologi.