Andre utgave av boken «Carrots and Related Apiaceae Crops» har blitt fullstendig oppdatert med nytt innhold og fargerike illustrasjoner. Denne vellykkede boken gjenspeiler utviklingen og veksten i vår kunnskap om gulrøtter og relaterte avlinger globalt. Boken dekker den vitenskapelige grunnlaget for biologi og produksjon, med oppdatert teknisk innhold om planteforvaltning. Den nye utgaven er delt inn i tre seksjoner: den første undersøker avlingenes betydning og hovedtrekk; den andre fokuserer på gulrøtter, fra genetisk mangfold og avlsarbeid til dyrkingssystemer, skadedyr- og sykdomshåndtering, kvalitet, etterhøst og verdiskaping; den tredje presenterer hovedaspektene ved 13 andre dyrkede Apiaceae-arter. Boken inneholder et dedikert kapittel om rotkvalitet samt nye kapitler om økologisk produksjon og forbrukerforventninger. Den fremhever både unike og felles trekk blant dyrkede Apiaceae-arter, beskriver sammenhengene mellom vitenskapelige prinsipper og dyrkingssystemer, og utforsker forholdet mellom planteforvaltning og produktkvalitet.