Denne grundig oppdaterte læreboken gir en innføring i de viktigste konseptene og praktiske teknologiene som bidrar til å redusere forringelsen av innhøstet produsert mat. Boken dekker temaer som håndtering, emballering, transport, temperaturstyring og kontroll av skadedyr og sykdommer. Den bevarer den høykvalitets fargeseksjonen, og innholdet er revidert for å gjenspeile oppdatert informasjon om sentrale problemstillinger knyttet til effektiv post-høst håndtering. I denne sjette utgaven er det nyttige temaer som drøfting av forbrukerrelaterte spørsmål og hvordan trender innen bekvemmelighetsmarkedsføring påvirker kvaliteten på fersk skåret produsert mat. Den tar også for seg bærekraft, både når det gjelder energibruk hos teknologiene og ikke-syntetiske systemer for sykdoms- og skadedyrkontroll. Videre gir den større vekt på faktorer som påvirker kvaliteten før innhøstingen, samt tilleggsinformasjon om helsefordelene ved planter med antioksidantegenskaper og en diskusjon om 'superfoods'. Denne nye utgaven er en uvurderlig ressurs for studenter innen hagebruk og plantefysiologi.