I boken «Spices, Scents and Silk» tar James Hancock oss med på en fascinerende reise gjennom historien om krydder, dufter og silke, som har vært kjernen i verdenshandelen i tusenvis av år. Denne boken utforsker de eksotiske luksusproduktene som kanel, ingefær, pepper, safran, nellik, røkelse og myrra. Gjennom sin internasjonale handel har mennesker blitt drevet til å utforske og reise til de fjerneste hjørnene av jorden. Allerede fra tidlig tid ble store sivilisasjoner som Egypt, Sumer og Harappa besatt av de luksuriøse produktene fra fjerne land, noe som førte til etableringen av omfattende handelsnettverk. I løpet av tiden kjempet store makter for kontroll over kongedømmene hvor silke, krydder og dufter ble produsert. Columbus oppdaget den nye verden ved et uhell i sin søken etter krydder. Det som gjorde handelen med disse produktene bemerkelsesverdig, var at plantene som produserte dem vokste i svært avgrensede områder av verden, langt borte fra de rike sivilisasjonene i Nord-Afrika, Hellas og Europa. Disse luksusvarene ble fraktet fra gåtefulle steder på ryggen av kameler eller i skipslaster i flere måneder, og ankom til sine destinasjoner som symboler på rikdom og status.