Denne guiden samler de varierte og mangfoldige ferdighetene og aktivitetene som kreves fra skadedyrkontrollpraktikere, inkludert biologi, kjemi, arkitektur, ingeniørfag, salg, logistikk, juridiske aspekter og regnskap, med hovedvekt på skadedyrorganismer. Boken gir et omfattende overblikk over alle disse aspektene, og: undersøker næringen for skadedyrkontroll, inkludert trender i bransjen, verktøy for skadedyrkontroll og bærekraftige metoder; dekker biologisk informasjon om hvert enkelt skadedyr i tillegg til kontroll- og forvaltningsteknikker, samt overvåking og oppfølging; fokuserer spesielt på globalt betydningsfulle skadedyr med internasjonal anvendelse og veiledning; samt gir praktisk og hands-on erfaring basert på originale casestudier. Dette er en viktig ressurs for skadedyrkontrollpraktikere, så vel som for internt ansatte i selskaper eller bygninger som håndterer husstander eller urban skadedyrkontroll. Boken er også en verdifull referanse for forskere samt sanitets- og hygieneansvarlige.