Alle mennesker spiser, og hva vi spiser - eller ikke spiser - påvirker både hjernen og sinnet vårt. Det er en betydelig interesse for forholdet mellom ernæring og hjernen, både på generell og anvendt nivå, i akademiske kretser og industrien, men mye av informasjonen som sirkulerer er misvisende, og det finnes ingen samlet, pålitelig guide. 'Diet Impacts on Brain and Mind' gir en omfattende fremstilling av denne fremvoksende, tverrfaglige vitenskapen, og undersøker både akutte og kroniske effekter av menneskelig kosthold på hjernen og sinnet. Boken har et primært fokus på mennesker og dekker et bredt spekter av emner, inkludert hjerneutvikling, helhetlige dietter, spesifikke næringsstoffer, forskningsmetodikk og mat som medisin. Den er skrevet i et tilgjengelig format og appellerer til både bachelor- og masterstudenter innen ernærings-neurovitenskap og beslektede disipliner, helsepersonell med anvendt interesse, industriforskere som søker overblikk over emnet, samt interessert allmennhet.