Cambridge University Press

Food, Energy and the Creation of Industriousness

Food, Energy and the Creation of Industriousness

Produktbeskrivelse

Frem til den omfattende utnyttelsen av maskinell energi, var mat den energikilden som drev økonomien. I denne banebrytende studien fra 2011 undersøker Craig Muldrew kostholdet og levestandarden til landarbeidere og presenterer gjennom empirisk forskning et mer omfattende bilde av samspillet mellom forbruk, levestandard og arbeid i den tidlig moderne engelske økonomien. Boken integrerer landarbeiders erfaringer i en bredere økonomisk kontekst og tar for seg matens rolle som en energikilde, dens betydning for arbeidslivet, den komplekse sosiale dynamikken i familiens inntekt, samt konseptet 'industriell revolusjon'. Muldrew argumenterer for at 'industriøsitet' var like mye et resultat av ideologi og arbeidsmarkeder som av husholdningenes forbruk. Ved å knytte dette til ideer om det sosiale hierarkiet i tidlig moderne England, viser forfatteren hvordan brød, øl og kjøtt fungerte som drivstoff i denne verden og utgjorde en plattform for økonomisk endring.

Prishistorikk

Lavest
1054 KR
Høyest
1588 KR
Gjennomsnitt
1346 KR
Median
1588 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Cambridge University Press
Navn Food, Energy and the Creation of Industriousness
GTIN/EAN/ISBN 9780521881852
Kategorier Bøker