Cambridge University Press

Portrait of a Chef

Portrait of a Chef

Produktbeskrivelse

Alexis Soyer (1810–58) regnes kanskje som den første kjendiskokken, en karismatisk og fargerik skikkelse som samtidig tok sitt yrke på største alvor. Som kjøkkensjef på Reform Club moderniserte han kjøkkenet ved å installere kjøleskap og gasskomfyrer. Under den store utstillingen i 1851 skapte han spektakulære (men økonomisk ruinøse) kulinariske opplevelser på restauranten sin, Gastronomic Symposium of All Nations. I sterk kontrast til dette organiserte han suppekjøkken under hungersnøden i Irland, og i 1855 tilbød han sine tjenester i Krim for å forbedre militærserveringen. Soyer var også en produktiv oppfinner av kjøkkenredskaper, og han fremmet spesielt den magiske komfyren, som ble brukt til å lage mat ved bordet. Dette biografiske verket, først utgitt i 1938, er skrevet av Helen Soutar Morris og er basert på François Volant og James Warrens anekdotiske beretning fra 1859. Boken formidler på troverdig vis den beundringen Soyer oppnådde i løpet av sitt liv.

Prishistorikk

Lavest
353 KR
Høyest
414 KR
Gjennomsnitt
409 KR
Median
412 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Cambridge University Press
Navn Portrait of a Chef
GTIN/EAN/ISBN 9781108061698
Kategorier Bøker