Alexis Soyer (1810–58) regnes kanskje som den første kjendiskokken, en karismatisk og fargerik skikkelse som samtidig tok sitt yrke på største alvor. Som kjøkkensjef på Reform Club moderniserte han kjøkkenet ved å installere kjøleskap og gasskomfyrer. Under den store utstillingen i 1851 skapte han spektakulære (men økonomisk ruinøse) kulinariske opplevelser på restauranten sin, Gastronomic Symposium of All Nations. I sterk kontrast til dette organiserte han suppekjøkken under hungersnøden i Irland, og i 1855 tilbød han sine tjenester i Krim for å forbedre militærserveringen. Soyer var også en produktiv oppfinner av kjøkkenredskaper, og han fremmet spesielt den magiske komfyren, som ble brukt til å lage mat ved bordet. Dette biografiske verket, først utgitt i 1938, er skrevet av Helen Soutar Morris og er basert på François Volant og James Warrens anekdotiske beretning fra 1859. Boken formidler på troverdig vis den beundringen Soyer oppnådde i løpet av sitt liv.