The Cambridge International Handbook of Lean Production
Produktbeskrivelse
Denne håndboken undersøker to sider ved debatten om lean produksjon som sjelden interagerer. På den ene siden har ledelses- og industriingeniørforskere presentert en positiv oppfatning av lean produksjon som et ideal for effektivitet og kvalitet. På den annen side fokuserer forskere fra sosiologi, industriell relasjoner og arbeidsrelasjoner på problemstillinger som arbeidstempo, ledelse gjennom stress, fagforeningsposisjoner og selvutnyttelse i lean-team. Redaktørene av dette verket anerkjenner begge perspektiver og presenterer dem på en balansert måte, slik at man kan bygge bro mellom fem disipliner og fremheve det beste fra hver tilnærming. Kapitler skrevet av internasjonalt anerkjente forfattere undersøker mulige positive, negative og nøytrale effekter av lean, og gir en global oversikt over lean produksjon, samtidig som de tilpasser lean-prinsipper til de kulturelle og politiske kontekster i ulike nasjonale stater. Som den første samlede fremstillingen av lean produksjon fra både akademiske og konsulentmessige perspektiver, baner dette verket vei for fremtiden i arbeidslivet.