Cambridge University Press

The Forme of Cury, a Roll of Ancient English Cookery

The Forme of Cury, a Roll of Ancient English Cookery

Produktbeskrivelse

The Forme of Cury er en av de eldste bevarte kokebøkene på engelsk, og dette fascinerende verket ble opprinnelig samlet på slutten av det 14. århundre av masterkokkene ved hoffet til Richard II. Boken inneholder nesten 200 oppskrifter, både på hverdagsretter og på overdådige banketter. Her finner vi alt fra steker og gryteretter til geléer og kremer, samt mer eksotiske retter som inkluderer høyt verdsatte krydder og sjeldne ingredienser som kurluer og niser. Transkripsjonen fra 1780 er basert på et manuskript som på den tiden tilhørte Gustavus Brander, nå oppbevart i British Library, og ble utført av den anglikanske presten og antikvaren Samuel Pegge (1704–96). Pegge, som ble ordinert i 1730 og valgt til medlem av Society of Antiquaries i 1751, gir en kort oversikt i sitt forord over matlagingshistorien fra antikken, samtidig som hans kommentarer til teksten kaster lys over det middelalderske vokabularet. I tillegg til dette tar boken for seg interessante relaterte dokumenter, inkludert matforsyningslister fra tiden av Henry VIII.

Prishistorikk

Lavest
287 KR
Høyest
299 KR
Gjennomsnitt
293 KR
Median
293 KR

📩 Sett prisvarsel

Få beskjed når prisen når ønsket nivå.

Produktspesifikasjoner

Merke Cambridge University Press
Navn The Forme of Cury, a Roll of Ancient English Cookery
GTIN/EAN/ISBN 9781108076203
Kategorier Bøker