I boken 'Barn, matmot og måltider' utforsker Sissel Heidi Helland og Nina Cecilie Øverby viktigheten av å fremme barns nysgjerrighet og entusiasme for mat. Matmot, definert som mot og lyst til å smake på ukjent mat, er en sentral del av barnas utvikling. Mange barn opplever en naturlig skepsis til nye smaker i løpet av barndommen, men denne boken fremlegger en rekke forskningsbaserte strategier for å forsterke matmotet, og bidra til å gjøre måltidene til en glede, både hjemme og i barnehagene. Med et langsiktig perspektiv på sunne spisevaner, plasserer forfatterne mat og måltider som viktige elementer i rammeplanen for barnehager og utdanning av barnehagelærere. Boken fungerer som et verdifullt verktøy for barnehager, og presenterer trinnvise tiltak uavhengig av hvilken type matordning som er i bruk. Dette kunnskapsgrunnlaget er rettet mot barnehagelærerstudenter, ansatte i barnehager, samt andre voksne som har felles ansvar for barns kosthold og spiseutvikling, inkludert foreldre, helsesykepleiere og folkehelsearbeidere. Med sitt innhold gir boken en omfattende forståelse av hvordan man kan utvikle en helsefremmende og pedagogisk tilnærming til mat og måltider, som kan inspirere til økt matglede hos barn.