I boken "Honningkrukken" følger vi Fredric Drum, en entusiastisk medeier i en restaurant i Oslo, som befinner seg i det sjarmerende, men også mystiske vindistriktet St. Emilion i Frankrike. Hans opprinnelige hensikt er å kjøpe vin til restauranten, men uvitende blir han gradvis trukket inn i et grufullt forsvinningsmysterium. I løpet av kort tid avdekkes det at syv mennesker fra området har forsvunnet, og det er sterke indikasjoner på at de har møtt en voldsom skjebne. Spenningen øker i takt med at Fredric selv blir trekkes inn i denne farlige situasjonen, hvor han kan bli det neste offeret. "Honningkrukken" er den første romanen i en fengslende serie av Gert Nygårdshaug, som kombinerer gastronomi med kriminalintriger, der Fredric Drum og kriminaletterforsker Skarphedin Olsen tar oss med på en reise gjennom både smak og mysterier. Boken er ansett som en storslått krimfortelling, så medrivende at leserne vil bli sittende oppslukt fra første til siste side, ifølge VG.