I denne banebrytende kokeboken utforsker matjournalist Andreas Viestad både de små og store utfordringene som oppstår i kokekunsten. Hvordan kan man hakke løk uten å gråte? Hva er årsaken til at potetmosen tidvis blir seig? Hvordan oppnår man den perfekte stekte biffen? Og hva er hemmeligheten bak å lage en saus som ikke skiller seg? "Hvordan koke vann" gir svar på disse spørsmålene og mange flere som du kanskje har hatt i tankene, men ikke har turt å spørre om. Viestad benytter moderne matvitenskap for å avdekke nyttige teknikker og klargjøre matlagingens mysterier. Han presenterer både klassiske og moderne metoder som er avgjørende for å lykkes på kjøkkenet hver gang. Ifølge Andreas blir matlaging mer oversiktlig, morsommere og mindre uforutsigbar når man forstå hva som faktisk skjer underveis, og det aller viktigste - kvaliteten på maten forbedres. Boken er stappfull av verdifull innsikt, med over 200 tips og oppskrifter som garanterer at du vil bli mett. "Hvordan koke vann" ble kåret til Årets kokebok av Natt & Dag da den først ble utgitt, noe som vitner om dens betydning og kvalitet.