I "Sannheten på bordet" tar Niels Christian Geelmuyden oss med på en grundig utforskning av hva som skjuler seg i matvarene vi finner i butikkhyllene. Boken avdekker kritisk informasjon om de skjulte giftstoffene i maten, samt det reduserte næringsinnholdet som vi sjelden blir gjort oppmerksomme på. Geelmuyden tar for seg temaer som systematisk feilernæring, dyrevelferd og de uheldige konsekvensene av medisinering av dyrene vi spiser. Han belyser også de negative sidene ved moderne prosesser som genmodifisering, pasteurisering, prosessering og emballering. I tillegg kritiserer han tilsynsorganene som ser ut til å prioritere mektige næringsinteresser foran befolkningens helse. Ved å presentere denne informasjonen oppfordrer boken leserne til å ta informerte valg for egen helse, og til å bruke sin forbrukermakt for å få tilgang til ren og miljøvennlig mat. "Sannheten på bordet" er en urovekkende, veldokumentert og viktig lesning i en tid hvor avstanden mellom matprodusentene og forbrukerne stadig øker.