For meg er grilling en form for magi. Ta et rimelig kjøttstykke, som ofte er fiberrikt og marmorert med fett, legg det på grillen i 8-10 timer, og resultatet er et saftig og velsmakende måltid. Men hvordan oppnår man dette? Det var et spørsmål jeg ikke kunne la stå ubesvart. Jeg begynte å eksperimentere for mange år siden for å forstå prosessen bedre. Min første erfaring var en biffstek som jeg røyktet med einergrener jeg plukket i skogen. Jeg plasserte brikettene på den ene siden av grillen og improviserte. Resultatet ble ganske godt, og dermed fortsatte jeg. Min første grill var en enkel og rimelig gassgrill med to brennere, som gjorde at jeg kunne skape to ulike varme soner. Jeg brukte den i flere år før jeg byttet til en Big Green Egg, og siden den gang har jeg eksperimentert med ulike modeller. I år bygde jeg til og med min egen offset smoker. Uansett hvilket utstyr man bruker, finnes det noen grunnleggende tips og teknikker som er viktige å mestre. Hvis man har forstått disse, spiller det ikke så stor rolle hvilken grill man benytter.