Chasing the Gator av Isaac Toups, Jennifer V. Cole
Produktbeskrivelse
Cajun-land er den siste bastionen for ekte amerikansk regional matlaging, og ingen kjenner det bedre enn Isaac Toups. Som kokk ved de anerkjente restaurantene Toups' Meatery og Toups South i New Orleans, har Toups sine røtter dypt forankret i Atchafalaya Basin i Louisiana, hvor hans forfedre slo seg ned for over 300 år siden. Kombinationen av jakt- og fisketurer gir de essensielle ingrediensene til felles feiringer, og det er nettopp disse reker- og krepskokene, boucheries (svinakutt), fiskefrittering og hagegrilling som danner grunnlaget for denne boken. Toups gir leserne et unikt innblikk i prosessene bak å slakte en gris og bygge en improvisert grill, i tillegg til å lage en 15-minutters roux til en kjapp gumbo – en ellers tidkrevende prosess. I løpet av boken guider han leserne gjennom sitt hjemland, med avstikkere for morsomme anekdoter, detaljerte veiledninger og imponerende fotografier. Boken er inndelt i seksjoner som omfavner et bredt spekter av Cajun-opplevelser, og inneholder 100 oppskrifter som oversetter tradisjonelle teknikker til moderne bordsetting. Dette er en bok fylt med attitude og smak.