Da Eric Toensmeier og Jonathan Bates flyttet inn i en duplex i et nedslitt område av Holyoke, Massachusetts, var den tiendedel av en acre store tomten preget av dårlig jord og var bare et brakkland med bruddstykker av betong, asfalt og murstein. De to vennene satte i gang med å utvikle hva som skulle bli mer enn bare en urban gård; de forvandlet plassen til et 'permakulturparadis'. Dette unike prosjektet inkluderer en overflod av perennbrokkoli, paw paws, bananer og moringa - til sammen over to hundre lavvedlikeholdte spiselige planter som utgjør et innovativt matfelleskap på et lite byområde. Hageanlegget er designet for å fungere som et naturlig økosystem, der plantene selv bidrar til det meste av hagens behov for fruktbarhet, skadedyrkontroll og ugressundertrykkelse. I tillegg finner man en spiselig vannhage, et helårsåpent drivhus uten oppvarming, tropiske avlinger, urban fjærfe og til og med silkeormer. I 'Paradise Lot' utforsker Toensmeier prinsippene og praksisene bak permakultur, valget av eksotiske og uvanlige matplanter, samt designteknikkene som har gjort dette prosjektet til en suksess.