Pawpaw er den største spiselige frukten som er innfødt i USA, og smaken minner om en blanding av banan og mango. Denne unike frukten vokser vilt i tjueseks stater, og hver høst beriker den de østlige skogene med sin søtlig duft og tropiske smak. Historisk sett har pawpaw frukten mettet og sustandert både urfolk, europeiske oppdagere, presidenter og frigitte afrikanske amerikanere, og den har inspirert folkesanger, poesi og utallige stedsnavn fra Georgia til Illinois. Pawpawtrærne er en drøm for økologiske dyrkere da de ikke krever sprøytemidler eller herbicider for å trives, og de inneholder forbindelser som er blant de mest potente anti-kreftmidlene som er oppdaget til dags dato. Til tross for denne fascinerende historien og helsefordelene, er det merkelig nok få som har hørt om eller smakt på pawpaw. I "Pawpaw", som var en nominerte til James Beard Foundation Award i kategorien Skriving og Litteratur i 2016, undersøker forfatter Andrew Moore denne unike frukten, fra Ozarks til Monticello; han padler nedover Mississippi-elven på utkikk etter ville frukter, og nyter pawpaw-øl i Durham, North Carolina.