I boken 'The Resilient Gardener' presenterer forsker og gartner Carol Deppe en fascinerende kombinasjon av sin lidenskap for økologisk hagebruk og den nyeste vitenskapelige kunnskapen innen en rekke områder som resiliensvitenskap, klimaforskning, klimaendringer, økologi, antropologi, paleontologi, bærekraftig landbruk, ernæring, helse og medisin. I den andre delen av boken utdyper og illustrerer Deppe disse prinsippene med detaljert informasjon om hvordan man kan dyrke og bruke fem sentrale avlinger: poteter, mais, bønner, squash og egg. Gjennom denne boken vil du lære å: *Dyrke i en tid med uforutsigbart vær og klimaendringer *Produsere, lagre og bruke flere av dine egne basisvarer *Hagearbeide på en effektiv og komfortabel måte (selv om du har ryggproblemer) *Dyrke, lagre og tilberede ulike potetsorter og spare dine egne potetfrø *Velge riktige maissorter for å lage din egen gourmet- kvalitet lynkokt polenta, maisbrød, brent mais, maiskaker, pannekaker og til og med smakfull maisgravy *Lage fullkorns maisbrød og kaker benyttet mais som hovedingrediens.