I boken "Chinese-ish" deler forfatterne Rosheen Kaul og Joanna Hu sine erfaringer som innvandrere med kinesisk arv som flyttet til Australia som barn. De vokste opp mellom minst to kulturer og stilte seg spørsmålet om hvor de egentlig hørte hjemme. Maten spilte en sentral rolle i denne reisen; skulle de holde fast ved den tradisjonelle komforten fra sine foreldres varierte kulinariske arv, forsøke å fullt ut assimilere seg ved å lære å elske shepherd's pie, eller skape en ny vei der smak og friheten til å velge sto over autenticitet? De valgte den tredje muligheten. "Chinese-ish" feirer den selvsikre blandingen av kultur og identitet gjennom mat: ta det du elsker og forkast det som ikke fungerer for deg. I denne boken finner du en rikholdig samling av uautentiske kinesisk-inspirerte retter fra hele Sørøst-Asia, inkludert de beste ris- og nuddelrettene, wontons og dumplings, klassiske kinesiske hovedretter og til og med en Sichuan Sausage Sanga som ville gjort seg godt på enhver hagefest. I tillegg deles det mange tips og snarveier for å gjøre matlagingen enklere og mer tilgjengelig.