I 'In the Kusina' av Woldy Reyes blir leseren invitert inn i en livlig og smaksrik feiring av forfatterens filippinske arv. Boken presenterer over 100 oppskrifter på klassiske filippinske retter, oppdatert for å være lettere, ferskere, og med et fokus på grønnsaker. Woldy Reyes vokste opp i Sør-California som en førstegenerasjons filippinsk amerikaner, og følte ofte at han befant seg mellom to verdener. Hjemme ble det servert adobo med ris, familien samlet seg på kjøkkenet for å rulle lumpia, og de grillede en hel geit i bakgården for å lage kalderetang kambing, en festmåltid med geit. På skolen lengtet han etter Lunchables og Flamin' Hot Cheetos. Det var ikke før han oppdaget kraften i mat som et middel for forbindelser – til fremmede, venner, sin egen arv og til seg selv – at han begynte å lage mat på alvor og dele sin historie gjennom rettene han lagde. Hans unike stil, som nå er elsket av cateringklientene hans i New York City og utover, fremhever klassisk filippinsk mat på en ny og spennende måte.