Boken "The Flavor Equation" av Nik Sharma har vokst i anerkjennelse og har blitt omtalt som en av de beste kokebøkene for høsten 2020 av ledende medier som The New York Times, Eater og Epicurious. Den ble også nominert til den prestisjetunge James Beard Cookbook Award i 2022 og IACP Cookbook Award i 2021. Dette mesterverket blir ofte sammenlignet med "Salt, Fat, Acid, Heat", og gir leserne en dybde og innsikt i matlagingens vitenskap som få andre bøker gjør. Gjennom en kombinasjon av romslige oppskrifter og pedagogiske forklaringer, tar Sharma oss med på en reise inn i smaksopplevelser som er både friske og opplysende. Den har også fått betydelig internasjonal mediedekning, inkludert omtale i økonomiske publikasjoner som Financial Times og The Globe and Mail, samt kulturelle tidsskrifter som Vogue India og The Guardian. "The Flavor Equation" er et must for enhver matelsker som ønsker å forstå hvorfor smakene fungerer som de gjør og blir dermed en essensiell del av ethvert kjøkken.