Enten du er en erfaren kokk eller nybegynner på kjøkkenet, vil "Kalaya's Southern Thai Kitchen: A Cookbook" åpne døren til den spennende og smakfulle verden av sør-thailandsk matlaging. Innført av den prisbelønte kokken Nok Suntaranon, som har blitt anerkjent for sitt arbeid i restauranten Kalaya og som har blitt omtalt i Netflix-serien Chef's Table, får du her en unik samling av oppskrifter og historier fra hennes barndom i den tropiske regionen av Sør-Thailand. Som barn hjalp Nok sin mor med å lage ferske karri-pastaer som ble solgt på det lokale markedet. Men etter mange år i USA oppdaget hun at den flotte smaken fra hjemlandet var blitt utvannet, med søtere retter tilpasset turisters smak. Dette ble starten på hennes livsprosjekt: å bevare de autentiske smakene fra sør-thailandsk mat som hun husker dem, samtidig som hun ønsker å vise amerikanske hjemmekokker hvor deilig, nyansert og mulig thailandsk matlaging faktisk er. Boken tilbyr en rekke oppskrifter som spenner fra de sterke og smakfulle til de mer raffinerte. Prøv retter som den krydrede Hat Yai-friterte kyllingen, laget med fiskesaus og hvitløk, eller den friske og urtepregede grønne curryen. I tillegg kan du glede deg over feiringen av turmat sticky rice toppet med smakfull kokosreke. Dette er thai-mat slik den ble ment å bli – balansert, heftig, rustikk og raffinert – og den vil helt sikkert inspirere deg til å ta del i den rike kulinariske tradisjonen fra Nok Suntaranons hjemland.